Reflexions

¡ADOCTRINAMIENTO!

Elmundo.es again torna a la càrrega contra l’escola catalana, a continuació desmunto tots els arguments (bé, més bé les mentides) que utilitzen per fonamentar este suposat adoctrinament. Com podeu veure pel meu bloc no soc gens fan dels llibres de text, però és que la falta de rigor i mala hòstia d’este diari és brutal. O siga que ara, vaig a defensar les editorials catalanes, que Déu m’agafe confessat. De fet, és molt evident que qui pretén manipular i adoctrinar són precisament ells. Han publicat el següent article que detalla l’adoctrinament i biaix separatista als llibres de text catalans, no obstant, al llarg de tot el text publicat no hi ha ni un exemple concret dels que donen que tinga cap tipus de sentit.

MENTIDA Nº 1: “El libro de texto de la editorial catalana Barcanova que enseña Ciencias Sociales a los niños de 5º de Primaria (los que tienen alrededor de 10 años) explica los ríos, las montañas y el clima de Cataluña, pero no detalla la geografía del resto de España. Apenas menciona al Estado y se olvida de las Cortes Generales” CLAR, A QUINT ELS LLIBRES POSEN EL FOCUS EN CATALUNYA I A SEXT A ESPANYA, AIXÍ AL LLARG DEL CICLE SUPERIOR ES PASSA D’ALLÒ MÉS LOCAL A ALLÒ MÉS GLOBAL. NO HO SABÍEU O SIMPLEMENT HO AMAGUEU PER FOTRE MERDER?

MENTIDA Nº2: “Se refiere a la comunidad autónoma como «país».” ÉS QUE CATALUNYA FILLS MEUS NO ÉS UN ESTAT PERÒ SÍ UN PAÍS I SI NO HO TENIU CLAR MIREU COM DEFINIX EL DIEC EL TERME PAÍS: “Territori d’una nació, d’un poble. Catalunya és un país muntanyós.” A NO CLAR QUE EL DIEC ÉS INDEPE, DONCS MIREM POTSER LA RAE QUE TAMBÉ ENS DIU EN UNA DE LES ACCEPCIONS DE PAÍS:”Territorio, con características geográficas y  culturales propias, que puede constituir una entidad política dentro de un estado”. DO YOU UNDERSTAND?

MENTIDA Nº3: “Y afirma que «los representantes elegidos pueden convocar referéndums para consultar a los ciudadanos sobre la conveniencia o no de aprobar determinadas leyes o de tomar determinadas decisiones».  AQUÍ QUINA MENTIDA HI HA? ÉS UN FET QUE LA CONSTITUCIÓ GARANTEIX QUE ES PUGUEN CONVOCAR CONSULTES/REFERÈNDUMS. US HEU LLEGIT L’ARTICLE 92 DE LA CONSTITUCIÓ? AQUÍ US EL DEIXO: Articulo 92

MENTIDA Nº4: “La conclusión final es que el «respeto» a la Carta Magna es generalizado en las comunidades autónomas porque la mayoría de sus libros tiene los «mínimos exigibles» de «rigor científico». Con una excepción clara que expresa así: «Los libros que componen la muestra analizada cumplen con los principios y valores recogidos en la Constitución Española, salvo en Cataluña».” EMBOLICA QUE FA FORT, AQUÍ COM QUI NO VOL LA COSA DIUEN QUE A CATALUNYA ELS LLIBRES NO COMPLEIXEN ELS MÍNIMS DE RIGOR CIENTÍFIC… ÉS EVIDENT, TOTS SABEM QUE AQUÍ SOM CREACIONISTES, GEOCÈNTRICS, PENSEM QUE LA TERRA ES PLANA I QUE ELS NENS VENEN DE PARÍS.

MENTIDA Nº5: “El libro de 2º de Bachillerato de Teite ignora la cultura española en el franquismo, pero destaca la creación de Òmnium, junto a una imagen de Pujol en la cárcel con un hijo, aunque nada se dice de su corrupción ni del 3%” AIXÒ ENS HO HAURAN D’EXPLICAR MILLOR QUE POT SER MOLT INTERESSANT, QUÈ VOL DIR AIXÒ DE la cultura española en el franquismo? QUÈ VOLEN QUE SE FACE PROPAGANDA FEIXISTA A L’ESCOLA? I AIXÒ DE “aunque nada se dice de su corrucpión del 3%” ES DE TRACA, ARA CADA VEGADA QUE PARLEU A CLASSE DEL REI, DEL PP, CIU, PSOE… SOBRETOT, SOBRETOT NO US OBLIDÉSSEU D’EXPLICAR BÉ TOTS ELS SEUS CASOS DE CORRUPCIÓ.

La resta fum, fum i més fum. No donen cap exemple concret més que comentaris sense cap referència textual d’allò que diuen, com ara “«Al igual que el anterior, todas las referencias al catalanismo van acompañadas de adjetivos positivos como democracia, tolerancia, evolución, reivindicación, libertad, soberanía, progreso, autonomía…, mientras que los adjetivos que predominan en la relación de España con Cataluña son opresión, descontento, prohibición, menosprecio, autoritarismo, humillación, protestas, dictadura, ocupación, militar». Però en fi, la història d’Espanya és la que és i potser estos adjectius del que parla fan referència al franquisme, o no va ser això per a vosaltres el franquisme?

I per acabar, una joya que tot just ahir arribava al meu mòbil, no per generalitzar respecte al que es fa a l’escola espanyola però sí per veure un fet que a mi em costa molt d’imaginar en una escola catalana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s