Experiències

La fusta i l’anglès no acaben de lligar

En aquesta web “The carpentry at the service of the school needs” podeu veure i consultar tots els materials d’una experiència que vam realitzar el curs passat a l’escola Consol Ferré a partir de la participació al projecte GEP (Grup d’Experimentació en Plurilingüisme), allò de fer en anglès altres matèries. Com a l’escola no tenim assignatures pròpiament dites, vam decidir aplicar la llengua anglesa a alguns racons (una espècie de tallers on es realitzen petits projectes). Jo vaig fer-ho a la fusteria que ja feia uns quants cursos que porto i, personalment, l’experiència no em va acabar d’agradar. Sobretot perquè el racó de fusteria està concebut com un espai d’experimentació, creativitat i treball manual i el fet d’introduir l’anglès obligava a pautar i alentir molt tots els processos, amb el que s’acabava limitant l’espontaneïtat i creativitat dels xiquets i, inclús, la seua motivació cap al treball de la fusteria.

Tot i això va ser una experiència enriquidora i d’allí va sorgir la idea d’oferir els serveis de la fusteria per a la comunitat educativa. Si alguna classe necessita algun objecte fet amb fusta ens ho pot demanar i nosaltres li fem!

2 pensaments sobre “La fusta i l’anglès no acaben de lligar”

  1. Com sempre gran feina la que feu a l’escola!!!
    Pot ser l’anglès el podríeu aplicar en aquests casos on la comunitat educativa us fa una comanda i ja tota la feina està més estructurada, no?!
    Comparteixo amb tu el fet que, aplicar l’anglès en aquest cas, talla l’espontaneïtat i la creativitats del racó de fusteria (tal i com està concebut).

    M'agrada

  2. Gràcies Estela! Potser sí que quan el treball és més tancat i la comanda ja ve feta és més senzill utilitzar l’anglès perquè tot el procés està més guiat, el problema (o la sort) és que a la fusteria sempre hi ha molts projectes diferents en marxa i llavors és difícil fer-ne uns en anglès i els altres en català. Bé, és per anar-hi pensant.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s